La Zona Nord inaugura la biblioteca de les coses
El nou servei de préstec d’objectes comença a funcionar a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana
El proper 1 de juny, la Zona Nord inaugura la Biblioteca de les Coses a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana. Es tracta d’un servei en què es poden llogar, per una setmana i a un preu molt simbòlic, objectes que s’utilitzen puntualment en la vida diària. Així, hi podreu trobar estris de jardineria, bricolatge, neteja i llar, i altres objectes relacionats amb nadons, lleure i esports.
La iniciativa vol potenciar el consum col·laboratiu a través de l’economia social i solidària, a més de fomentar el suport mutu i comunitari. També vol contribuir al desenvolupament sostenible.
Està pensat com un espai de préstec i facilita l’accés a objectes d’ús eventual. La Biblioteca de les Coses està oberta els dijous de 17 a 19 hores a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.
Aquestes són les passes per poder-ne gaudir:
- Fes-te’n usuari. Per gaudir del servei cal enregistrar-s’hi
- Consulta el catàleg. Trobaràs els objectes que necessites i podràs fer la reserva
- Recull l’objecte. Vine a la Biblioteca de les Coses per recollir la teva reserva. En aquest moment es cobrarà un preu simbòlic (1, 3 o 5 euros) pel préstec d’una setmana
- Comenta. Si tens alguna consideració a fer mentre utilitzes l’objecte en préstec, que pot ser útil per a la propera persona que l’utilitzi, escriu un comentari a les xarxes socials del servei
- Retorna’l. El servei de préstec té un durada d’una setmana, tot i que hi ha possibilitat de renovar-lo
I recordeu! Podeu ajudar en el projecte si teniu objectes en bon estat que ja no utilitzeu. Contacteu amb la Biblioteca de les coses a través del correu electrònic bibliotecadelescoseszn@gmail.com o del telèfon 932 69 51 56.
Abans de la pandèmia es va inaugurar la primera Biblioteca de les Coses a Sant Martí, projecte que va inspirar l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana per implementar un servei com aquest a la Zona Nord, escoltant l’opinió i necessitats del veïnat i convidant-los a la participació, construcció i implementació del servei.
A partir d’aquesta iniciativa ha nascut el grup motor, format per veïns i veïnes que creuen en el potencial del projecte, i que s’han implicat en el seu desenvolupament i creació, amb el suport i acompanyament de l’Ateneu de Fabricació. Es reuneixen mensualment els dimarts a la tarda de 18 a 19 hores al mateix Ateneu per preparar, organitzar, decidir i consensuar les necessitats del servei.