20 anys de Ràdio Bronka

L´emissora lliure mostra en una exposició part de la seva història

Al 1987 gent diversa del moviment associatiu de Roquetes van començar les emisions de Ràdio Bronka, amb un emisor autoconstruït de 40W, just quan es tancaven les emissions d´una altra ràdio lliure, Ràdio Pica. Amb l’alçada de Roquetes, ràpidament la cobertura de la ràdio es va ampliar a tot el districte de Nou Barris. Poc a poc es va omplir la graella de programes amb continguts de diferents estils: musicals, feministes, ecologistes, de literatura i poesia, anti-militaristes (mili-kk)… I amb el temps, la ràdio va aglutinar un munt d’iniciatives de la moguda ´underground´ de Nou Barris i Barcelona.

Ara compleixen 20 anys, a la freqüència 104.5 FM, la tercera que utilitzen, després de dos canvis. A més, també es pot escoltar la ràdio per internet a través de la web www.radiobronka.info. Durant aquests 20 anys la programació ha anat mutant moltíssim, encara que sempre els continguts de la ràdio s’han caracteritzat per l’enfocament crític i reivindicatiu i d’altaveu de les lluites socials, reflexe de les inquietuts de les persones i i moviments socials que han participat en aquest projecte radiofònic. Pel que fa a la música, un ingredient fonamental a la ràdio, s’ha caracteritzat per fugir dels ritmes comercials i s’ha procurat difondre música autoproduïda i amb ´missatge´ tenint preferència pels petits segells independents, etc.

Per celebrar aquests 20 anys d´emissió, Ràdio Bronka ha organitzat tota una sèrie d´activitats durant el mes d´abril. Actualment, i fins el proper 15 de maig, podeu visitar a l´Ateneu Popular de Nou Barris una exposició de cartells, collages, fotografies i enginys relacionats amb les ràdios lliures a Nou Barris, com ara la primera antena de Ràdio Bronka o el primer emissor autoconstruït de Ràdio Korkó de l´Hospitalet. Així, es recorda no només Ràdio bronka, sinó també les emissores Ràdio Farigola de la Prosperitat, Ràdio RSK, Ràdio TNT de Trinitat Nova o Ràdio Línea IV.

Exposició 20 anys de Ràdio Bronka i ràdios lliures
Fins al 15 de maig
Ateneu Popular de Nou Barris
c/Portlligat 11-15

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies