L´Arxiu Històric de les Roquetes inicia la recuperació gràfica del Xalet del Mental

L´entit treballarà en una placa que recordi l´edifici annex, enderrocat a l´estiu

Al passat mes de juliol es va enderrocar l’anomenat Xalet de l´antic Institut Mental de l´Hospital de la Santa Creu (a la imatge en una foto de fa uns mesos) per tal d’ampliar la Caserna de la Guàrdia Urbana de Nou Barris. L´Ajuntament vol ara recuperar la memòria gràfica del petit edifici, que va ser construït per acollir una malalta de la burgesia barcelonina. ´Era un edifici annexe que en el seu moment no estava projectat en els plànols – explica la Gemma Mateo, prsidenta de l´Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris- Tenim coneixement que es van iniciar les obres el 1906, de fet, sabem que es va donar una paga i senyal per les obres de 75.000 pessetes de l’època. I que era exclusivament per a una senyora que es deia Maria del Carmen Fernández Calzada y Campos. Allà només va viure aquesta senyora i la seva criada´. Després d´aquesta primera inquilina, va esdevenir l’escenari d’innovacions en psiquiatria, acollint la primera teràpia en grup. Per això, l´Ajuntament ha demanat a l’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris que elabori un projecte que mostri gràficament tot el que va significar el Xalet, especialment a nivell de reforma psiquiàtrica.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies