Els escolars descobreixen la màgia del teatre a la Zona Nord

Ja fa 26 anys que el centre cívic Zona Nord va encetar la campanya L’Escola va d’espectacle, amb la finalitat que els alumnes d’infantil i primària  descobreixin les arts escèniques i s’hi aficionin. “La idea de la campanya escolar sobretot és generar nous espectadors- explica Arantzazu Ortega, dinamitzadora d’arts escèniques del centre cívic Zona Nord i coordinadora de la campanya- Que tinguin interès per venir al teatre, i també procurem que tots els espectacles tinguin un contingut pedagògic. És a dir, que es puguin treballar els espectacles tant abans com després d’anar al teatre.”

La campanya L’Escola va d’espectacle a la Zona Nord recull propostes artístiques de qualitat adequades a cada nivell educatiu, des de P2 fins al cicle superior de primària. La idea és que es familiaritzin amb el teatre com a recinte i amb les arts escèniques com a afició. Al teatre els escolars es troben amb dansa, titelles o teatre en anglès. Però abans de sortir de l’escola, mestres i alumnes han treballat un dossier pedagògic relacionat amb aquests espectacles. També ho faran un cop tornin a les aules.

L’organització té molt en compte que si es vol crear afició al teatre, els espectacles han de ser bons. Per això la programació es composa de propostes de qualitat amb reconeixements. Un exemple és l’obra “Adéu Bienvenida” de la companyia Mimaia teatre, premiat com a espectacle revelació a la fira de teatre FETEN, o l’espectacle “Dins la panxa del llop” de la companyia De paper, que forma part de la programació del festival GREC 2016. També es representaran les obres “Journey to the centre of the earth” i “The princess and the frog” de Tale Teller Company, i “Un vampir ben educat”, de la Cia. La Planeta.

Fins al març, “L’Escola va d’espectacle” a la Zona Nord acollirà prop de 25 escoles de Nou Barris, però també de la resta de la ciutat i comarca.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies