Els titelles conquereixen les Roquetes per una setmana

La Titellada arriba a la onzena edició amb espectacles per a tothom

Les Roquetes té aquesta setmana un munt de veïns nous i màgics: els titelles dels diversos espectacles, tallers i exposicions de La Titellada. Un festival que arriba a l’onzena edició ben consolidat i amb la mateixa filosofia de sempre, fer servir els titelles com a element de transmissió de cultura, d’història i de coneixements. I, a més, com una eina de cohesió social i promoció de la convivència.

Els titelles van arribar al barri de les Roquetes l’any 2006, de mà de l’Associació Titellaire de les Roquetes, que va aprofitar la creació del centre Ton i Guida per convertir-lo en seu i referent d’aquest món màgic. Defensen que és un art adaptat a grans i petits, intercultural, i que es pot utilitzar com a activitat lúdica, educativa, com a transmisió de les tradicions dels pobles, com a terapia de salut o per a fer crítica social. Amb aquestes premises, van crear tallers de construcció de titelles al centre Ton i Guida i a les escoles, i un festival, la Titellada, que porta durant una setmana, espectacles als carrers i les places del barri que apleguen entre 250 i 300 veïns i veïnes del barri.

Ahir a la tarda es va donar el toc d’inici del programa d’activitats amb una cercavila popular i un el primer dels espectacles. La programació del festival d’enguany mostra els diferents tipus de titella, des del més conegut, amb fils o de mà, als espectacles de gran format. Fins i tot els més petits poden construir-se el seu propi titella als tallers que es realitzen a diverses escoles del barri. Com cada any, la Titellada ret homenatge a la trajectòria professional d’una companyia de titelles en actiu. Enguany l’homenatge el rebrà dijous Jordi Bertran, que acte seguit oferirà l’espectacle ‘Circus’. Tots els espectacles excepte el de divendres a l’Ateneu Popular de 9 Barris són gratuïts.  A continuació us oferim la programació del festival i les activitats paral·leles que podeu visitar.

– Avui dimarts:

18h ‘L’amic’, de la Cia Pengim-Penjam al pati de l’Institut Escola Turó de les Roquetes (carrer d’Artesania, 81-85)

-Demà dimecres:

18h ‘El cas Caputxeta’, de la cia Pinotxo en Bicicleta

-Dijous:

A la plaça dels Titellaires

18h Homenatge a Jordi Bertran

18.15h ‘Circus’ de la cia Jordi Bertran

Xocolatada popular i recapte solidari d’aliments per a projectes del barri

-Divendres:

A l’Ateneu Popular de 9 Barris

18h ‘Petons’ de la cia L’Estenedor Teatre. Entrada: 2€ (infants) / 4€ (adults)

Cloenda de La Titellada 2016

 

-Activitats paral·leles:

Exposició ‘Titelles als comerços’, a les botigues de l’Associació de Comerciants de les Roquetes.

 

Exposició ‘Titelles al barri’ de l’Institut Guineuetea i la cia El Racó del Gat a la Biblioteca les Roquetes

 

Exposició ‘Pintura i titelles’ al centre Ton i Guida

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies