L’Ajuntament rehabilitarà la masia de Can Valent

Amb un pressupost de 825.000 euros es materialitzarà una de les reivindicacions històriques del barri de Porta  

L’Ajuntament invertirà aquest any 825.000 euros per rehabilitar la coberta i els murs de la masia de Can Valent. En un segon pas, es destinaran 40.000 euros per definir els espais interiors de la masia, amb la previsió de de convertir-la en un equipament per al barri de Porta. En aquest sentit, l’Ajuntament obrirà en breu un procés participatiu amb les entitats i els veïnat per definir -ne el futur ús.

Tot i estar catalogada, la masia mai ha estat protegida del vandalisme ni la degradació. Fins al punt que un incendi la va deixar pràcticament sense teulada. Entitats con l’Arxiu Històric de les Roquetes -Nou Barris´i l’AV de Porta ja fa anys que alertaven del mal estat de l’edifici.  Fa dos anys, l’Ajuntament ja va avaluar en un estudi el cost de la rehablilitació de Can Valent en uns 700.000 euros, però hi va haver-hi pressupost. L’actuació s’ha inclòs ara dins el paquet d’inversions per a projectes de proximitat pactat entre el govern municipal i ERC als districtes de la ciutat.

La masia de Can Valent, també coneguda com Can Pere Valent, es va construir al voltant dels segles XVI i XVII. Srgons alguns estudis, els constructors van aprofitar una torre de defensa medieval que hi havia a l’indret, que devia ser dels segles XI o XII. A partir d’aquesta torre es va començar a bastir la masia, que molt probablement ha arribat als nostres dies amb alguna remodelació. El darrer propietari de la masia va ser el jardiner Sebastià Padrós, que a mitjan anys 60 conreava plantes ornamentals i es dedicava a l’horta. En morir, la seva vídua va vendre la casa a la constructora Sala Amat. Aquesta empresa va intentar enderrocar la masia, però l’Ajuntament els ho va prohibir i va fer que en reconstruïssin els murs malmesos. L’empresa va complir l’ordre, però no va respectar la tipologia de l’edifici i hi va emprar maó modern. Entre els anys 1970 i 1980 la constructora va utilitzar la masia com a magatzem, fins que l’Ajuntament no la va expropiar, l’any 1985.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies