Així avança la rehabilitació de la masia de Can Valent (VÍDEO)

Ja és visible l’apuntalament interior de l’estructura, un cop retirada la vegetació i les peces que suposaven un risc

Es compleix un mes des de l’inici de les obres que han d’estabilitzar l’estructura de la masia de Can Valent. Un temps en què els operaris han avançat en la retirada de tots aquells elements de la masia que podien ser perillosos. Per començar, han retirat les bigues de fusta que amenaçaven amb caure. També s’han retirat els maons que cobrien les finestres, i s’ha eliminat l’annex posterior a la masia, que va aixecar durant els anys 80 l’empresa constructora que va fer servir la masia com a magatzem.

Precisament la caiguda d’aquestes parets posteriors van provocar les protestes de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, en considerar que també s’havien tirat a terra algunes parts molt més antigues. Des de Districte de Nou Barris se’ls va respondre que l’obra és sota la supervisió d’un arqueòleg i que, en tot cas, les peces retirades susceptibles de tenir algun valor patrimonial s’estan conservant per ser examinades. Són aquestes les pedres i bigues que s’estan emmagatzemant a pocs metres de la masia, en un tros de l’aparcament provisional del carrer del Doctor Pintor Alsamora.

A banda d’aquesta part posterior, també s’ha anat treballant en l’interior de la masia, de manera que actualment qualsevol que s’apropi a Can Valent, podrà apreciar des de fora l’estructura interior, tal com podeu comprovar en el vídeo que acompanya aquesta notícia. S’hi han col·locat puntals per estabilitzar les parets. A la part exterior, en un dels laterals també s’han posat puntals a mode de contraforts per subjectar els murs, sobretot tenint en compte que just a tocar hi ha unes altres obres d’envergadura, les del tanatori.

Són els primers passos per sanejar i estabilitzar la masia. Un cop estigui rehabilitada l’estructura de Can Valent, caldrà fer el següent pas, condicionar-la per donar-li un ús futur. Aquest ús encara s’està acabant de definir en un procés participatiu amb les entitats del barri.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies