Can Basté

Can Basté és una masia del segle XVII que es troba dins del conjunt històric del carrer de Pere Artès, a tocar de l’església de Santa Eulàlia de Vilapicina i de l’antic camí que comunicava Sant Andreu amb Horta. El nom del mas recorda la familia Basté, que en van ser els masovers durant el segle XVIII.

Aleshores es van realitzar importants reformes i ampliacions a la masia per tal de dotar-la d’un aspecte més senyorial. Això va ser possible gràcies a l’esplendor econòmica de la masia pel correu de vinya i la producció de vi. El celler de Can Basté era un dels elements destacables de l’edifici.

Si fas servir un telèfon intel·ligent o tauleta, gaudiràs més de l’experiència obrint
el vídeo en mode ulleres 360º a l’App de YouTube .

Can Basté

A partir d’aquest moment la masia, que originalment tenia una planta basilical, va esdevenir quadrada i amb una taulada a quatre aigües. També es va construir un pont que va connectar-la amb l’església. I la façana es va guarnir amb motius geomètrics d’inspiració clàssica, amb columnes i frontons. Al llarg dels segles XIX i XX Can Basté va viure noves remodelacions i canvis en els usos, com també van anar canviant els masovers.

Finalment, l’any 1980, l’Ajuntament de Barcelona va adquirir la masia. A partir d’aquest moment es va començar la restauració i la reforma de l’edifici per reconvertir-la en el Centre Cívic Can Basté, en funcionament des de l’any 1995.

Ubicació de Can Basté:


Mostra Can Basté en un mapa més gran

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies