Santa Eulàlia de Vilapicina

L’església de Santa Eulàlia de Vilapicina forma part del conjunt històric del Carrer de Pere d’Artés. Fa més de 1.000 anys que hi ha una església en aquest indret, com demostren els documents que es conserven dels anys 991 i 999 que hi fan referència. També apareix citada en un testament sacramental de l’any 1017, en què es pot llegir: “L’altar de Santa Eulàlia verge i màrtir que tenia la seva baselica al lloc que en deien Villa Picinna”.

El temple actual té uns 300 anys d’història, ja que l’any 1782 el santuari va ser reedificat, i la façana va adquirir l’ aspecte neoclàssic actual. De l’edifici antic se’n va conservar la capella del Santíssim i un dels murs exteriors. També es va aprofitar la longitud de la capella medieval i es va respectar el traçat de l’antic camí de Vilapicina, que unia Sant Andreu amb Horta.

Si fas servir un telèfon intel·ligent o tauleta, gaudiràs més de l’experiència obrint
el vídeo en mode ulleres 360º a l’App de YouTube .

Santa Eulàlia de Vilapicina

Coincidint amb l’ampliació també es va construir el pont que uneix el recinte amb Can Basté. Posteriorment, també es van afegir dues obertures laterals a la que originàriament tenia el campanar.

L’any 1997 l’enfonsament de la coberta de la capella del Santíssim va permetre estudiar els elements arquitectònics de l’antiga construcció preromànica. La restauració l’any 2004 va deixar les parts primitives al descobert i va tapar les parts de l’estructura pertanyents al segle XVIII.

Com a anècdota, cal dir que l’església de Santa Eulàlia de Vilapicina va servir com a teló de fons d’una de les escenes de la pel•lícula Sucedió en mi aldea, l’any 1956, dirigida per Antonio Santillán Esteban i protagonitzada per Joan Capri, José Moratalla i Rafael Calvo.

Ubicació de Santa Eulàlia de Vilapicina:


Mostra Santa Eulàlia de Vilapicina en un mapa més gran

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies