Refugi antiaeri de Can Peguera

El de Can Peguera és l’únic refugi antiaeri que es conserva a Nou Barris. Els veïns el van construir en començar a la zona els bombardejos dels avions italians.

El refugi antiaeri 647 es va construir a la part més alta del barri, al carrer de Cornudella, i s’endinsava per l’interior del Turó de la Peira a través del mur de contenció. Tenia dues entrades separades per poc més d’una cinquantena de metres, amb dues galeries que hi penetraven perpendicularment i es comunicaven pel final.

Plànol refugi Cna CarreresLes galeries estaven cobertes de totxanes en la major part del recorregut des de l’entrada. Tant l’amplada com l’alçària del refugi superaven els dos metres. Les portes, de dimensions més reduïdes, estaven reforçades amb totxanes disposades horitzontalment. Al llarg del carrer de Cornudella hi ha un total de quatre entrades d’una factura similar, tancades per portes metàl•liques.

El refugi reunia les condicions de seguretat recomanades, interiors reforçats i dimensions que fugien dels espais amplis, per evitar ensorraments. A més, els refugis havien de tenir una farmaciola i material com pics i pales.Entrada refugi Can Carreres

A Nou Barris es van construir més refugis.  A la Prosperitat, n’hi havia a la via Júlia, al carrer de Flor de Neu, al carrer del Conveni, al carrer del Pou, al carrer de Badosa i al carrer del Japó. A les Roquetes, en tenien un al carrer de les Torres i els de Porta, al carrer de Casas i Amigó.

L’any 1998 l’associació de veïns va visitar el refugi de Can Peguera i va comprovar que es trobava en bon estat de conservació. Actualment, l’Ajuntament estudia obrir el refugi al públic.

Ubicació del Refugi antiaeri de Can Peguera:


Mostra Refugi antiaeri de Can Peguera en un mapa més gran

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies