La Guineu

El creixement del barri de la Guineueta durant els anys 50 i 60 va fer necessari la creació d’espais verds. Aquesta mancança es va començar a esmenar el 6 de desembre de 1971 amb la inauguració del Parc de la Guineueta.

Obra dels arquitectes Joaquim Casamor i Antoni Riera i l’enginyer Albert Serratosa, aquest parc que fa de frontera entre els barris de La Guineueta i Verdum, va ser construït sobre una bòvila i el torrent de la Guineu, un espai que s’havia anat degradant.

El parc va proporcionar als veïns un espai per passejar, descansar i on els nens podien jugar. També va oferir un plató perfecte per a les fotografies que passarien a formar part de la majoria dels àlbums familiars l’escultura de la Guineu.

guineu

La Guineu és una escultura de ferro de cinc metres de longitud i un metre i mig d’alçària. L’escultor, Julià Riu Serra, va defugir els dissenys més realistes per crear una obra de semblança articulada formada per peces de ferro que volen transmetre la força de l’animal.
La Guineu, tot un símbol del barri, contempla i vigila a partir del 2018 el seu territori des d’un parc totalment renovat i més accessible.

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies