Júlia, als nous catalans

Una enorme R s’amaga entre els arbres al mig de la via Júlia. És un altre dels monuments que es van instal•lar a Nou Barris per dignificar l’espai urbà. En aquest cas, es va estrenar l’any 1986 en acabar la remodelació de la via Júlia.

L’escultura és obra de l’escultor Sergi Aguilar, qui va dissenyar-la com a homenatge als emigrants que van arribar als anys 60 a la zona, aleshores coneguda com a les Roquetes. Milers de persones que van arribar a meitat del segle XX a Nou Barris per treballar a Barcelona i van fer crèixer la majoria de barris del districte. Uns barris d’autoconstrucció o de promocions d’habitatge fetes a correcuita, enmig de zones sense serveis bàsics. L’escriptor Francisco Candel va batejar aquests veïns com a Els Nous Catalans. Precisament el nom de l’escultura és ‘Júlia’ o ‘Als nous catalans’, encara que la seva forma fa que molts veïns la coneguin com a la R de Roquetes.

Situada al bell mig de la via Júlia, pretén ser un gest d’abraçada, de benvinguda. L’escultor, Sergi Aguilar, va acompanyar l’escultura d’un poema de Salvador Espriu sobre la diversitat. Uns versos que es poden llegir al terra, a pocs metres.
Als nous catalans. Fes que siguin segurs els ponts de diàleg i mira de comprendre i estimar les veus i les parles diverses dels teus fills.

Ubicació de Júlia, als nous catalans: 

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies