El servei Nou Barris Activa compleix cinc mesos amb 1.200 persones ateses

L’equipament ofereix formació i assessorament per impulsar l’ocupació i l’activitat econòmica al districte

Des de fa cinc mesos, Can Peguera acull l’equipament de Nou Barris Activa, una oficina creada per apropar els serveis de Barcelona Activa al nostre districte, un dels més perjudicats per la crisi econòmica, ja que l’atur registrat supera el 13% del total de la ciutat. Un cop complerts aquests cinc mesos en funcionament, ha arribat l’hora de fer un primer balanç i l’Ajuntament es mostra satisfet amb les estadístiques i xifres que en surten. En aquest temps s’han atès unes 1.200 persones.  Per l’equipament, situat al carrer Vilalba dels Arcs, han passat persones que cerquen feina, petites empreses de proximitat, cooperatives i comerços.

Dins l’atenció prestada destaca l’espai de recerca de feina, amb 375 persones ateses, i les formacions en projectes integrals amb contractació, amb més de 260 participants. També s’hi han engegat projectes concrets, com ara Cali Ocupació, un projecte d’inserció sòciolaboral dirigit a un grup de dones d’ètnia gitana, amb l’objectiu d’incrementar les seves capacitats per trobar una feina en el sector del comerç i l’atenció al client. Un dels darrers projectes en incorporar-se a la cartera de serveis és el programa Mentoring +40, que es desevolupa per primera vegada a Nou Barris. Aquesta iniciativa s’adreça a les persones de més de 40 anys amb dificultats per accedir al mercat laboral que vulguin començar de nou en la recerca d’una feina.

L’espai està ubicat al carrer de Vilalba del Arcs, 39-42 i compta amb 450 metres quadrats repartits en 4 aules de formació, una d’informàtica i dos espais de treball grupal. També hi destaquen dos serveis: el Punt de Defensa de Drets laborals, per evitar la vulneració de drets bàsics, i el Punt d’Atenció a l’Activitat Econòmica, per atendre les iniciatives empresarials del territori i derivar-les als recursos especialitzats

Tot plegat ha estat acollit amb satisfacció també per l’AV de Can Peguera, tot i que també anima a continuar treballant en aquesta línia. “Encara que s’ha fet molt, encara queda molt per fer. – explica Pep Ortiz, president de l’AV de Can Peguera- El nostre és un barri de gent treballadora molt humil. Cal apostar més fort i que la gent també aprengui a viure no del benestar social sinó del seu treball”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies